Thursday, September 4, 2008

Asså

Jahaja. Och vad ska man skriva idag då? Har i och för sig en ny dator så det är ju kul att skriva ändå. Vet ni förresten varför utformningen på tangentbordet ser ut som det gör? Med qwert-systemet alltså? Jodå, det ska jag berätta nu. I skrivmaskinernas begynnelse låg tangenterna i bokstavordning, men när skrivmaskinisterna blev för snabba hann inte maskinens mekanik med. Armarna på vilka bokstäverna återfinns hann inte tillbaka innan nästa arm åkte upp, och därmed hakade de i varandra. För att sakta ner de rasande snabba skrivmaskinisterna ändrade man helt enkel utformningen på bokstäverna. Att systemet blivit kvar kan förklaras med teorin om spårbundenhet. Spännande va?! Fy fan.. Det går utför med bloggen....

Annars då? Har kollar löpstafett idag. Kul. Och sen har jag börjat läsa en Latour-bok. Och så har jag bytt projekt. Har jag sagt det? Och sen ska jag lägga fram en text i T E V S i oktober.. Ångest. Får nog bli en form av avhandlings-PM. Tror jag. Inte så lätt att veta vad jag snackar om va? Ointressant är det i alla fall.

Och det är dåligt med pulskurvor just nu. Tränar mycket mycket dåligt. Sprang iofs igår. Kändes ovanligt bra. Eller inte egentligen.