Wednesday, August 13, 2008

Gustav Larsson!

Faaaan vad bra kört! Hade förhoppningar naturligtvis, som alltid, men trodde nog inte innerst inne att det skulle räcka till medalj. Men det gjorde det baske mig!
Och nu fick Sverige ett silver till, från den bespottade cykelsporten! Allt är glömt och VI tog ytterligare en medalj nu. Eller? När Niklas Axelsson åkte dit för dopning för 100 år sen var det cykel som åkte dit, inte Sverige. Minns att flera sa så, att detta inte kan ses som en svensk som gjort fel utan hela sporten som är åt helvete. Så med andra ord är detta cykelsportens medaljer som vi nu tagit? Eller? Bitter? Nej. Eller lite. Men grymt glad för Emma och Gustav skull och för oss som följer sporten i med och motgång och hatar, verkligen avskyr, dopning lika mycket som alla andra.


Nej. Ingen mer bitterhet. Det är bra att cykel får uppmärksamhet. Och sporten är på väg åt rätt håll! Så det så.

Tuesday, August 12, 2008

Testar och så

Nu fick jag skiten att funka. Igen.
Här är ett klipp som nån filmat på Okkervil River på Way Out West. Jag finns i samma lokal samtidigt, fast 37,4 meter bakom, iförd Speedos och pumps. Fast det syns ju inte på filmen...

Monday, August 11, 2008

Inlägg idag igen?!

Vaffan?! Två dagar på raken! När hände det senast?

Jag har tråkigt på jobbet just nu. Om någon skulle vilja hjälpa mig och leta rätt på allt, och då menar jag allt(!), skrivet om värme och energieffektivisering ur ett användarperspektiv efter 2008, och samtidigt skriva ett referat på ca 1 sida per artikel vore det alla tiders. Tack på förhand!
Hoppas förresten det inte går att googla på meningar mitt inne i bloggen... I såna fall kanske någon sökandes efter just det hittar hit... Det vore inte alla tiders......



Ska bara tipsa om ett grymt band. Okkervil River. Skrev som hastigast om dem igår. Grym spelning på Way out west och dessutom en riktigt bra skiva, The Stage Names, i bagaget. Skivan ska ni införskaffa på ett sätt eller annat. Och snart kommer deras nya skiva och de kommer tillbaka till Sverige i höst.

Sunday, August 10, 2008

Way Out West och OS-silver

Nu är man hemma från ytterligare en helg med R-O-C-K! Var i Göteborg och kollade Way Out West. Grrrrrrymt bra må jag säga. Väldigt mycket som överraskade positivt och nästan inga floppar. Fast det började inget vidare, då vi skulle se No Age på nån jävla bar som hade ett pisskö-system. Vi med entréband kom tydligen i andra hand jämfört med de som betalade sig in, så det efter att rört oss 3,27 meter på 34 minuter sket vi i det. Synd, men kvällen inleddes med samkväm med den gode Anders. Se förresten länk till hans blog till höger.
I tur och ordning sågs Iron & Wine, Okkervil River, Sonic Youth, The National, lite Grinderman och Sigur Ro och avslutningsvis Broder Daniel. Lite krockar i schemat innebar att jag endast såg halva Sonic Youth, men Okkervil River och National var grymt bra båda så det var det värt. Lyckades även fullständigt undvika Mando Diao vilket jag är nöjd med. Ganska intressant hur känsligt det är att inte gilla dem, men det gör inte jag! Så det så.
Lördagen gick i hiphoppens tecken till en början. Positivt överraskad av Kelis och NERD, samtidigt som Lil Kim sög rätt hårt faktiskt. Väldigt oproffsigt och pissig sång och halvtaskiga låtar. Såg även lite Fleet Foxes men det föll inte i smaken. Halvlyssnade på Håkan och kollade Flaming Lips och sist Neil Young. Flaming Lips var helt ok, men jag kan förstå om man inte gillar dem. Det känns lite utstuderat humoristiskt ibland med Teletubbies osv. Men helt ok som sagt, men inget mot Neil Young! Grymt jävla bra faktiskt. Riktigt nöjd att jag gick dit. Måste säga att det var klasskillnad mot många andra band. Ska direkt erkänna att jag långt ifrån kände igen alla låtar, men det lät riktigt bra rakt igenom. Man får tycka att han är en gubbe, men han sopar mattan med många yngre förmågor fortfarande.

Och så vart det ju OS-silver! Härligt! Pga hemfärd kunde jag inte se sista varvet, men det var riktigt kul att det gick så bra. Ska bli intressant vad media mm säger, men troligtvis är de grymt nöjda när Sverige får medalj och allt sagt om cykelsporten är glömt, åtminstone för nu... Bitter? Jag? Aldrig.
Sen är jag sur att jag inte spelade pengar på Samuel Sanchez. Funderade på att göra det men sket i det...... Fan också.. Men men. Kul för honom.

Vad långt det blev. Och troligtvis ganska dåligt skrivet. Men jag är go ändå.