Saturday, March 1, 2008

Vallatips inför Vasaloppet

Eftersom jag såg att det var folk som googlat om vallatips och hamnat på min sida ska jag se om jag få hit en massa folk genom att göra ett seriöst vallatips inför söndagens Vasalopp.
Befinner mig just nu i Orsa där det faller torr nysnö, vilket det enligt prognoserna ska göra hela vägen till Sälen just nu. I Sälen verkar det som att det kommer falla snö i minusgrader hela tiden fram till imorgon lunch vilket gör det enklare vallamässigt än om det fallit lite nysnö, eller om det fallt blötnysnö. Därme ska slippa ruggade skidor, förhoppningsvis.
Som det ser ut nu är det enkelt på glidet. Ett par skidor med fin struktur, om man har olika par, och så mycket flour man får tag i... Med andra ord högflour-paraffin och eventuellt pulver om man har råd. Man måste verkligen inte ha pulver, men det kommer nog göra skillnad imorgon. Förslag på vallorna är lite svårare. Swix vallor är bra, ex HF8BD som paraffin och deras varmare pulver. Men det finns många olika, som Solda, Start, Star m.fl. och alla gör i princip bra paraffiner.

På fästet ser det just nuut som att det kan bli enklare än vi varit rädda för. Det är naturligtvis inte lätt med nysnö, men som sagt lättare än vad det skulle kunna vara. Grunden är ganska given; värma in något grönt i botten. Man kan använda grundvax, men i nysnö är det nog bättre med grönt och grundvaxet är riskabelt att lägga för tjockt. Över det går säker Swix VR-vallor bra, och då kan man lägga VR40 något/några lager och sedan lägga VR45. Fäster inte VR45 kan man lägga VR50 i trampet.
Av Rodes vallor skulle Multigrade, super eller violett kunna fungera bra. Multigrade kan suga lite, men man brukar ha bra fäste med den.

Allt detta bygger på att det kommer tillräckligt med nysnö för att det inte ska rivas upp någon gammal snö. Gör det så blir det svårare, men då kan man lägga tunt med klister i botten och täcka med kallvalla. Men det är riskabelt om det är mycket nysnö.
Nedåt Mora kan det bli svårare om det inte kommer lika mycket snö. Men man kan inte valla för de sista milen, och då kan man valla om om man har tid för det. Annars får man gå på de stackars armarna istället...
Hoppas ni får ut nåt av detta! Lycka till!

Och här kommer mitt reviderade tips inför vasaloppet:
1. Tynell 2. Ahrlin 3. Estil 4. A. Aukland 5. Palmér
Det verkar som att Svärd är krasslig.

Annars då? Jo, tackar som frågar. Ska valla skidor hela dagen. Kuuul. Har inte läst ut min bok än. Ångest, men det ska nog gå bra.

Yo!

Thursday, February 28, 2008

Nu drar jag!

Skriver ett kort meddelande, för snart drar jag. Igen! Fan vilken Globetrotter man är.. Eller Dalatrotter. Om det heter trotter. Jag tror det. Eller? Men svara då! Fan vad oförskämt. Dåoligt.
Ska upp till Mora över helgen för Vasaloppet som jag nog skrivit förut. Så, annars är det inte mycket nytt. Jag har löst lägenhetsproblemet ganska bra nu, tror jag då den ska besiktas imorgon så hinner jag få reda på om det är några fel i den. Förutom att den är sunkig, för hög radon-halt och allmänt risig. Men det är inte mitt fel. Jag lovar!

Nu ska Sofia Domeij skjuta. Spännande som smör. Träff. Träff. Bom. Träff. Träff. Då vet ni.
Jag har inte så mycket nytt skriva annars. Får väl ljuga ihop något som vanligt. Denna vecka har det blivit lite mindre träning, men körde styrka igår. Idag blir det kanske en snabbt löppass snart, och imorgon skidor.
Om jag inte kommer åt en dator innan ska jag tippa Vassaloppet. Det får ni också göra om ni vill. Därmed är nästa tävling inledd! Segrare i förra koras inom kort. Tippa top 5 Vasaloppet i kommentaren. Man får revidera tipset fram till söndag klockan 7.59.
Mitt tips. 1. Daniel Tynell. 2. Jerry Ahrlin. 3. Anders Aukland. 4. Oskar Svärd. 5. Anders Palmér.
Kanske mer ett hoppfullt tips, men man vet aldrig. Känns som att det är fem-sex åkare som är huvudfavoriter, och kanske 10 st som har en chans. Ska bli spännande. Får hoppas på en stabil insats av OLund också. Kanske top 30, eller vad tror OLund själv? Kanske högre? Kommentar tack!

Wednesday, February 27, 2008

Vi har passerat 100!

Efter påpekande från OLund upptäckte jag att vi har passerat den magiska 100-gränsen! Vi inte bara passerade, utan snarare sprängde den! Vilken känsla. Och vi gjorde det tillsammans! Teamwork var ordet.

Håller på och packar ihop lite av min skit i Örebro som ska flyttas till Linköping på måndag och lördag nästa vecka. Och imorgon bär det av till Mora igen då det ska vallas och langas till Vasaloppet. Ska se om jag kan lyckas fälla någon under langningen. Då bör man hamna både i TV och i tidningar, åtminstone om man fäller en favorit. Ska se vad jag kan göra. Och är det någon av er läsare som skulle vilja köpa "fällnings-tjänsten" kostar det 5000 kr för någon i elitledet, 2500 i förstaledet och 1000 kr för övriga. Så, vill ni påverka utgången av loppet genom att eliminera favoriter, tveka inte! Hör av dig! Magnusson fällning-enterprises finns för dig!

Jag har inte så många nya, fräna pulsfiler att visa, men när Vasorna är över och jag är inflyttad ska vi kunna bjuda på fler godbitar.
Är sugen på att satsa lite igen. Det har jag nog skrivit 16 ggr förut, så vi får se. Ska försöka träna lite mer och bättre framåt i alla fall.

Heeeiij

Monday, February 25, 2008

I'm back!

Tillbaka vid datorn! Fantastiskt va? Som ni har saknat mig.
Befinner mig i Vaggeryd efter en underbar resa från Mora igår kväll. Blev lejd av Stefun att köra ner en buss med några lärare som kört Öppet spår. Sista komma i mål vid 6-tiden vilket innebar avresa ca 20.30... Fy fan vad segt. Var i Huskvarna 2.00. Mmmm... Hade dessutom redan kört ner dem till starten vilket innebar uppstigning 4.00 även för mig.

Imorgon bär det hem till Örebro innan jag ska upp till Mora igen. Och jag avtackar mig härmed vänligt men bestämt all uppvaktning vid min hemkomst! Inga jävla blommor, körer, fanfarer och allt annat som hör min hemkomst till. Jag är bara en vanlig kille som vill kunna komma hem till Grankotten och slappa utan att mötas av ett pressuppbåd och annat ståhej.

Annars har jag vilat idag. Ska försöka träna imorgon och bjuda på en härlig pulskurva. Och vaffan! Ingen mer har ju röstat i tävlingen! Jag kommer fortsätta tjata tills minst 1,5 personer till röstar. Så vill ni slippa tjatet, rösta! Fö´faan..

Buss och kräm