Saturday, February 9, 2008

Förresten

Förresten.. Vem i hela världen tittar på programmen Livräddarna, programmet om det där jävla koloniområdet och de förbannade sjukhus och veterinärserierna? Jag fattar inte. Det kostar ju pengar att producera den där skiten också. All heder åt SVT som fortfarande har kvalité på sina program, fast Dubbat är kanske bland det sämre på länge..

Skidskytte i mitt huvud

Tyckte det har varit bra idag. Roligt med skidskytte och lite kul med längdskidor. När föret är som det var i Otepää är man glad att man slipper åka.. Fy fan. Fast några av mina bättre tävlingar när jag satsade gjorde jag i grisföre. Men det är fortfarande inte roligt...

Sprang A2 på banan och lyssnade på herrarnas skidskytte. Spännande och ganska skönt att springa. Det är otäckt bra väder för att vara februari, 5 grader och halvsol. Fast man borde kanske inte vara förvånad längre, men det är oroväckande.
Sprang först 12,5 varv, alltså 5 km, med rundor under 108s, vilket är 4,30 min/km, och snabbaste under 92 s. Totalt 21,41 på 5 km. Sen 5 varv, alltså 2 km, på 8,25 med liknande rundor men snabbt sistavarv. Helt ok, men jag har ont som fan i vaderna idag. Får inte springa på några dagar nu.

Ingen musik idag alls än så länge, förutom vad sportradion bjöd på. Där hördes Staffan Hellstrand bland annat.. Kom att tänka på hans stackars EM-låt från fotbolls-em 2000, Explodera... Ingen rövar-hit direkt. Däremot hörde jag lite av Rihannas Umbrella i bakgrunden och där kan vi snacka rövarhit. Den är ju inte dum som pop-hit.

Friday, February 8, 2008

Löpintervaller

Har haft en tråkig dag. Gör ju inget på dagarna så det är ju naturligtvis mitt fel. Vill bara spola fram tiden nu till mars. Fick mitt hyreskontrakt idag så nu är det klart att jag har en lägenhet. Skönt! Hoppas bara den är ok eftersom jag inte hunnit åka och titta på den. Fast mest oroar jag mig för området och grannarna. Vi får se.

Sprang intervaller på banan idag. Gick faktiskt ganska bra, utifrån min fysiska status för tillfället. Först 5 varv á under 96 sekunder, och den snabbaste på 83. 96 sek är 4 min km... Är långt ifrån riktigt bra syreupptag. Andra intervallen var 4 varv på samma tid, men den snabbaste kanske 90 sek. Sen två snabba varv, på 76 resp 73 sek.. Som sagt långt ifrån form, men om jag fortsätter köra intervaller kanske det blir bra. Det är skönt att vara vältränad och snabb. Saknar det.



Inte mycket musik idag, heller. Lyssande på Arcade Fire när jag sprang. Neon Bible är nog förra årets bästa skiva. Av de jag hört i alla fall... Har kanske missat 32304 skivor. Förutom Radiohead och Modest Mouse är det nog den skiva jag lyssnat mest på från förra året. Kanske Shins och Electrelane också. Som ni ser.. Indie-light...

Skönt väder idag. Blir lite sugen på att ge mig ut och cykla på riktigt. Måste deffa ner benen också. Har märkt att det är där godiset hamnar... Ska skärpa mig!

Thursday, February 7, 2008

Jaså

Det verkar som att det är en rätt ok dag idag. Det löste sig till det bättre med far, åtminstone för nu, och jag har varit i skolan och tränat lite. Ska bita ihop och plugga och ta ett beslut om jag ska skriva dugga imorgon. Vet inte än. Statistik är ganska intressant men mentalt är jag inte här just nu så det går lite trögre än det borde. Men å andra sidan bör man plugga för att förvänta sig att man ska lära sig något..

Cyklade lite intervaller på rullen. Ska försöka köra något snabbt och lite styrka varje dag. Har gjort så de tre sista dagarna, men passen är fortfarande korta. Ska bita ihop och springa lite intervaller på banan imorgon.
Nedan ser ni puslfilen för intervallen. Inte så mycket att hurra för, men något i alla fall. 2 omgångar x 5 min med A2 och 9 min 70/20.

Dagens musik... Inte så mycket nytt. Nostalgilyssnar på Nirvanas Nevermind. Den är ju riktigt bra... Måste påminna sig ibland men inte för ofta. Tittar mest på Entourage annars... Är lat, så jag sitter och tittar på avsnitt efter avsnitt. Men det är riktigt bra. Det går givetvis ha åsikter om kvinnobilden som framförs, och mansbilden också för den delen, men jag skiter i det. Johnny Drama är en av de roligaste karaktärerna på länge i TV.

Inte så mycket cykel att kommentera heller. Tour of Langkawi börjar i slutet av veckan, men det är inte så mycket att bry sig om egentligen. Inte särskilt många starka européer på plats.

Heeiij då

Wednesday, February 6, 2008

Ny dag

Ny dag, nya möjligheter. Tror jag råkade ändra typsnittet, men vaffan. Det går nog läsa ändå. Förresten kvittar det eftersom ingen ändå läser. Å andra sidan är det ingen som vet att bloggen finns så då kvittar det ju faktiskt.
Har sprungit halvhyfsade intervaller idag. Eller fartlek egentligen. Var halt på gatorna och i skogen så det gällde att gasa när det var någorlunda fäste under skorna. Hade det varit ett bra pass hade jag lagt ut en bild av pulsfilen här, men jag är för stolt för att visa vad ett halvhyfsat är i mina ögon idag. Kanske om jag biter ihop och skärper mig så kan det bli en riktig tränings-blogg. Vi får se. Ser faktiskt fram emot Linköping med träning och cykel. Klubben verkar vara aktiv och det behöver jag. Då kanske jag kan tvinga mig ut mer om jag har några nötter att köra med.
Ska se om jag kan bita ihop och träna något mer idag. Kanske... Vi får se.

Dagens musik. Vet inte. Lyssnade ett varv på Sebastién Tellier och Destroyer vardera. Helt ok båda två. Allt efter tips från Let´s pretend... Har svårt att hitta egen ny musik själv annars. Har inte ork eller lust heller tror jag. Roligare att kolla cykelsidor.

Ser fram emot vårklassikerna. Kanske blir så illa tvungen att skaffa eurosport av den anledningen i Linköping. Får se det också.

Yo för helvete!

Tuesday, February 5, 2008

Nystart

Ska försöka göra en riktig start på bloggen och se om jag orkar hålla liv i den. Nu när jag har fått jobb och allt kanske man skulle försöka. Vet inte riktigt vem som ska läsa men om inte annat läser jag själv.
Flyttar snart till Linköping och ska bli doktorand. Börjar få riktig ångest. Undrar om jag klarar av det. Jag borde nog göra det, men man vet aldrig. Ska bli kul dock. Skönt att lämna Örebro. Har varit på väg härifrån mentalt sen innan jag flyttade hit. Nu kanske min lilla hjärna kan lunga ner sig lite. En sak mindre att grubbla på, och tro mig; det behövs lite lättnad där uppe ibland...

Borde ta tag i min träning också. Vet inte riktigt vad jag ska göra på dagarna annars. Just nu gör jag nästan ingenting. Kan skylla på att jag laddar mentalt för Linkan men nää. Var och simmade idag. Var helt ok, men 40 spänn för att simma fram och tillbaka i en 16 meters bassäng...

Kanske ska införa någon musikkommentar per dag också. Lyssnar på Drive-by Truckers. Skivan har fått ganska bra recensioner, men så här långt är jag lite osäker. Lite väl mycket banjo och country-känsla bitvis, men vissa spår är ganska bra.

Ingen cykel-kommentar idag. Tror jag.